Според него България има проблем само с три продукта: Това е

...
Според него България има проблем само с три продукта: Това е
Коментари Харесай

Министър Вътев: Предстои да внесем искане в ЕК за удължаване на забраната за внос на украинско зърно

Според него България има проблем единствено с три продукта:

 

" Това е много комплициран политически въпрос, не е задоволително на равнището на Министерство на земеделието да бъде решен. Проблемите на България са единствено със слънчоглед, слънчогледово нерафинирано масло и със изсъхнало мляко. Ние нямаме проблем с пшеница, царевица, ечемик. Залежава българският слънчоглед в складовете. Сухото мляко, което влиза на доста ниска цена от Украйна, смъква цените на българското мляко и то към този момент е под себестойност “, означи министърът.

 

Вътев разяснява и излизането на Русия от черноморската договорка.

 

„ От тук потегли казусът - Украйна не може повече да изнася по море своите наличия от зърнени култури и това би трябвало да стане по суша, през по този начин наречените коридори на солидарността. В същото време нашата инфраструктура не е в положение да поеме подобен натоварен трафик. Пристанищата ни във Варна и Бургас нямат потенциал да натоварят такова количество “, сподели още той.

 

Припомняме, че възбраната влезе в действие на 2 май и изтича на 15 септември. Преди няколко дни полският поземлен министър Роберт Телус сподели, че Варшава упорства за удължение на ембаргото върху вноса на украинско зърно в страната. На среща на земеделските министри в полската столица, представителите на останалите четири страни, в това число България, се причислиха към настояването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР